De Muziekschool – Deel 2 van 8

In deze serie staan een aantal intriges centraal, zo is er de opvolging van de directrice. De huidige directrice is voorstander van een opvolging door de adjunct-directrice. De beide dames verschillen wel van mening over de wijze waarop de school moet functioneren.

De adjunct-directrice wil toe naar een wat meer democratische vorm van bestuur. Tevens wil zij wat eigen opvattingen in de onderwijspraktijk doorzetten, hetgeen aanleiding geeft tot conflictsituaties. Daarnaast heeft de adjunct-directrice problemen in haar huwelijksleven: haar man meent dat de werkzaamheden die zij voor de muziekschool verricht, ten koste gaan van hun huwelijk.

Een ander onderwerp dat terugkeert is het subsidiebeleid van de gemeente. De subsidie wordt gekoppeld aan zekere voorwaarden. Zo zegt een wethouder dat subsidie alleen kan worden verleend, als de school zich niet alleen richt op de meer begaafde leerlingen, de ook van plan zijn in de muziek door te gaan, maar zich ook en vooral richt op de grote groep kinderen die alleen als tijdverdrijf een muziekinstrument willen bespelen.

Omschrijving van hoorspelen.eu

Geef een reactie