De Triffids – Deel 3 van 6 “Overleg in chaos”

De chaos op aarde, ontstaan door een verblindende meteorietenregen, wordt nog vergroot door de triffids, de agressieve giftige planten die met hun angels de hulpeloze blinden voorgoed uitschakelen. het voortbestaan van de mensheid wordt bedreigd. (Beschrijving van krates.nl)

Geschreven door: John Wyndham
Regie: Dick van Putten
Aantal delen: 6

2 gedachten over “De Triffids – Deel 3 van 6 “Overleg in chaos”

  1. john

    Ik vind de podcasts ook geweldig, maar heb wel een aantal bedenkingen over de psychologie van de hoofdpersonen, zonder enige aarzeling accepteerd hij 1000-en blinde doden, maar hij gaat steigeren bij het idee, dat hij buiten zijn geliefde nog twee blinde vrouwen moet “bevruchten”. Een beetje vreemd lijkt me dit wel.

  2. Bram Kaandorp

    Dat heeft mij eigelijk nooit dwarsgezeten, vooral als je bedenkt dat de schrijver vrij feministisch was, en dat hij mannen waarschijnlijk wat stroever van karakter schreef dan vrouwen.

    In werkelijkheid kun je trouwens eerder weigeren om meerdere vrouwen te trouwen, dan te weigeren te geloven dat al die mensen dood zijn.

    Plus: als 3 mensen dood gaan in je omgeving, dan is dat een schok, als meer dan 100 mensen doodgaan, is dat een gegeven. Let maar op de krantenknipsels. 1 dood doet een mens meer dan 100. Dan is het een statistiek.

Geef een reactie