De Echtparen

Esther heeft een advertentie geplaatst, waarin zij en Joost – haar man die er niets van wist – kennismaking zoeken met een ruimdenkend ander echtpaar. Na tien jaar huwelijksleven meent Esther een repetitor nodig te hebben. “Iemand die met me oefent. Oefening baart kunst, nietwaar?”

Ze heeft tot dusver trouwens niets anders dan kunst gebaard, zegt ze en dat is niet het enige verwijt dat ze haar man maakt. Joost toont zich nauwelijks geïntimideerd, is zelfs bereid het “experiment” te wagen.

Bij Lieke en David, het andere echtpaar, liggen de zaken nauwelijks anders. Ook hier heeft de vrouw het initiatief genomen omdat ze zich verwaarloosd voelt. Ze wil David niet kwijt, dat niet, maar hunkert naar een “bloedtransfusie” om zich weer een beetje levend te voelen. De ontmoeting tussen beide echtparen wordt een feit. Esther trekt er met David tussenuit, Joost blijft met Lieke achter. Maar soms gaat het allemaal anders dan men veronderstelt.

Omschrijving van hoorspelen.eu

2 gedachten over “De Echtparen

  1. Cornelis Drijfhout

    Hello, goodbye,

    Nog steeds prachtig, de hoorspelcast.

    Met een groet,
    Cornelis.

Geef een reactie