Het Marsproject – Deel 1 van 7: De Lemmings

In 2150 is de Wereldraad in spoedzitting bijeengeroepen om een oplossing te zoeken voor een catastrofe, die de wereldbevolking, intussen toegenomen tot 20.000.000.000 zielen, bedreigt. De techniek van die eeuw is er weliswaar voor berekend om al die mensen te voeden en te kleden, maar daarmee was het probleem niet opgelost.

De enorme bevolkingsaanwas en het gebrek aan arbeid hebben een zeer labiele situatie geschapen. En er behoeft maar weinig te gebeuren of deze mentale spanningen leiden tot een explosie, die gemakkelijk tot de psychische ondergang van de mens als soort zou kunnen voeren.

De leden van de Wereldraad moeten thans beslissen over twee alternatieve voorstellen om uit deze impasse te geraken. Professor Sir Paul Calverly van Oxford beoogt een gigantische onderneming op de planeet Mars, waardoor binnen enkele jaren een deel van de mensheid als kolonisten zou kunnen worden overgebracht. Zijn opponent is professor Maurice Stern, die een deel van de mensheid volgens reeds beproefd recept wil laten invriezen, waardoor de betrokkenen een soort “uitgesteld leven” onder gunstiger omstandigheden tegemoet zouden gaan.

Omschrijving van hoorspelen.eu.

Geef een reactie