De Trein Der Traagheid

Wanneer de hoofdfiguur Thierry, een schoolmeester van middelbare leeftijd, op een warme lenteavond in de trein tussen twee steden indommelt en vervolgens weer ontwaakt, blijken al z’n medepassagiers in de gehele trein in een diepe slaap verzonken. De enige uitzondering is de gepensioneerde hoogleraar Hernhutter en de jonge student Val. Wanneer het voertuig tot stilstand is gekomen besluiten ze om samen op zoek te gaan naar het dichtsbijzijnde dorp of enig ander teken van leven, onderwijl een antwoord zoekend op de vele vragen die het gezelschap op dat moment heeft. Maar niets is wat het lijkt, en langzamerhand komt het drietal tot de schokkende conclusie dat de sleutel tot dit raadsel ligt in de wetenschap van het psychische automatisme.

Naar het gelijknamig boek van Johan Daisne.

1 gedachte op “De Trein Der Traagheid

  1. Marc Effing

    Fantastisch verhaal. Ik heb het boek van Johan Daisne destijds gelezen. Ik ben blij dat er nog mensen zijn die van hoorspelen houden. Deze podcast is hierin een juweel.

    Ik hoop dat er nog veel edities komen.

Geef een reactie