Maannacht

Dr. Blopp en Dr. Mills, twee maanonderzoekers, moeten kort voor hun aflossing vaststellen, dat de druk in hun onderzoeksstation op de maan snel afneemt en dat de zuurstofvoorraad tot de aankomst van de reddende raket nog voor slechts één van hen zal volstaan. Onuitgesproken gevolgtrekking in de hoofden van beide maanonderzoekers: één van hen moet sterven. In de strijd om te overleven proberen ze elkaar om te brengen. Daarbij is er echter een probleem: een achter onbreekbaar pantserglas gedeponeerde, niet uitschakelbare bandrecorder tekent elk geluid in het onderzoeksstation en elk gesproken woord op – de dader zou dus aan de hand van deze band opgepakt kunnen worden. Nu proberen ze beiden de band te misleiden. Er begint een pokerspel om leven en dood… (Omschrijving Wikipedia)

Geef een reactie