Zeven Getuigen

Twee mannen hebben een vrouw gedood. De daad is niet onopgemerkt gebleven: meer dan één getuige heeft gezien hoe de vrouw in een koetspoort gesleept werd, hoe ze zich verweerde en om hulp schreeuwde. Niet één der getuigen heeft haar echter hulp geboden. Bij het verhoor hebben ze daar allen uitvluchten voor. De ene beroept zich op zijn bijziendheid en beweert dat hij tegen de sterkere misdadigers geen enkele kans zou gemaakt hebben, de andere wilde niets met de politie te maken hebben, een derde was bang om zijn pak vuil te maken. Als laatste wordt een vrouw voorgeleid. Uitgerekend zij, die men bij een vermoedelijke inbraak had gearresteerd, beschaamt met haar gedrag zes mannelijke getuigen, die bij het zien van een misdaad als mens gefaald hebben…

Omschrijving van: Wikipedia

Geef een reactie